Què és el SEO o Search Engine Optimization?

Explicat de la manera més planera possible, el SEO són totes les millores que podem fer a la nostra web per intentar que el nostre site surti el més a dalt possible en els buscadors com Google, Yahoo, Bing... de forma “gratuïta” ( sense comprar anuncis ).

SEO a Google

Google és el buscador més usat al nostre país, i per això és amb qui ens centrarem per fer la nostra web el més atractiva possible.
Fa temps es deia: “Com puc fer per sortir el primer a Google?”.  Doncs bé, ara mateix, si vols sortir el primer, a part de tenir un site de qualitat, has de pagar.
Quan parlem de treballar el SEO o “posicionament orgànic”, ens referim a la part de Google destacada a continuació.

SEO Google

El punt de partida

A qualsevol resultat de Google hi ha 3 elements: URL ( link ), títol i descripció.
Cada pàgina del nostre site hauria de tenir aquests 3 elements ben definits i contenir algunes de les paraules clau per les que vulguem sortir a Google.

La URL

  • Assegurem-nos que és una “friendly url” o “url amigable”.
    http://www.elnostresite.com/?post_id=1234 – MALAMENT
    http://www.elnostresite.com/contacte – OK
  • Qué contingui paraules clau.
    Si volem anunciar que fem cursos de SEO per a adults a Girona, una bona url podria ser http://www.elnostresite.com/cursos/seo-per-adults-girona

El títol

  • Que contingui paraules clau.
    Continuant amb el mateix exemple, un bon títol seria “Curs de SEO per a adults a Girona”
  • Entre 50 i 60 caràcters. Si posem més caràcters, Google ens tallarà el títol i segurament això ens afectarà negativament. Si podem, intentem arribar als 50 caràcters perquè el nostre resultat, ocupi l’espai més gran possible als resultats de la cerca.

La descripició

  • Que contingui paraules clau.
  • Entre 150 i 160 caràcters. Inclús més important que al títol aprofitar tots els caràcters que ens dóna de marge Google.

Més endavant publicarem un altre article amb més consells i eines per ajudar a tenir tots aquests punts de la nostra pàgina web en perfectes condicions.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+
Summary
Article Name
SEO - Introducció bàsica
Description
Article d'introducció als coneixements bàsics sobre SEO (Search Engine Optimization). Com millorar el posicionament de la teva web als buscadors com Google.
Author
Publisher Name
Volcànic Internet
Publisher Logo